perjantai 4. joulukuuta 2015

Christmas card workshop


Huomenta kaikille! Kuka muu on tehnyt tänä vuonna joulukortteja? Eräs marraskuinen iltapäivä meni ainakin meillä joulukortteja väkertäessä. Lapsena tykkäsin askarrella ja piirtää, ja kaikennäköisiä kortintapaisia tekeleitä tuli tehtyä, ja viime vuonna iski monen vuoden jälkeen uusi kipinä askarteluun. Muutenkin tekee mieli laittaa sukulaisille kortteja, kun muuten niitä ei välttämättä joka Suomen-reissulla näe, niin ainakin jonkinlaisia elonmerkkejä näyttää. 

Tänä vuonna aloitin korttien teon - tai oikeastaan niin suunnittelun - jo ajoissa loka-marraskuussa, ja mielestäni niistä tuli ihan nättejä. Netistä löytyy ihan tajuttomasti toinen toisteen hauskempia ideoita, ja askartelun erikoisliikkeistä löytyy kivoja tarroja, joita ainakin itse tykkään käyttää tuomaan kortteihin vähän syvyyttä. 



Joulu on ehdottomasti vuoden lempijuhlani. Edes syntymäpäivät eivät vedä vertoja joululle! Siihen valmistautuminen on jotenkin rituaalinomaista, mistä erityisesti pidän. Minua ei kasvatettu erityisen hengelliseksi, minkä vuoksi suosinkin "pakanallista" joulunviettoa, enkä joulusta puhuttaessa edes yritä puhua poliittisen korrektisti. Tosin Itävallassa elämääni ovat tulleet mukaan Christkindl, rauhantuli sekä joulukirkko. Lapsena kuuntelin Suomessa vanhempieni kanssa jouluaattoaamun rauhanjulistusta, mutta ei sen kummemmin. Meillä oli tiettyjä perinteitä silloinkin jouluisin, mutta viimeisen kerran meillä juhlittiin oikeasti joulu varmaan viisitoista vuotta sitten. Sen jälkeen sen juhlinta oikeastaan jäi - kunnes muutin Itävaltaan. :) Täällä joulu on iso juttu, minkä vuoksi myös itsellekin tarttuu jo paljon ennen joulunalusviikkoja kutkuttava fiilis! 



2 kommenttia:

  1. Ihania kortteja <3 Mulla on vielä tämä projekti edessä ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) yks tämän joulun lempparijutuista! ;)

    VastaaPoista